Nyitottan a világra

Miért nem húzták le a legkönnyebben bedobható két ablakon a rolót a Fidesz- székházon?

2014. október 28. 08:20 - Magyarán szólva

Elképedve olvasom azoknak a tüntető társaimnak a bárgyú - önmarcangoló írásait, amelyekben azon siránkoznak a vasárnapi felemelő tüntetés után, hogy „Jaj mi lett a szegény Fidesz-székházzal?„ Semmi! Betört néhány ablaka, leszakadt néhány rozzant rolója, van pénze a gazdáiknak, majd megcsináltatják! Akkor kellene inkább siránkozni, amikor a hatalom minden magyar törvényre, és az emberi erkölcsre fittyet hányva lerombolja például hajléktalanok erdőszéli kunyhóit! Ne aggódjatok! A Fidesz fejeseknek vasárnap este is volt hol aludniuk, miután megmártóztak a luxus úszómedencéjükben. Hétfőn pedig zavartalanul folytatták a szabadságelnyomó tevékenységüket a „lerombolt” székházukban.  

És ezek a szegény fradista ultrák! Ezek bizony arról híresek, hogy ezerszámra lerobbant számítógéppel sétálnak az utcán. Hülyeség! Ezeket a kütyüket, mi, átlagos tüntetők vittük magunkkal, egyenes azért, hogy ledobjuk őket a Fidesz székház elé, tiltakozván a szabadságjogaink legújabb durva megsértése miatt! A kütyük zömét a földre dobtuk, ami szintén törvényellenes, mert szemetelés. Tessék minket lecsukni!

Az igaz, hogy néhányat hozzávágtunk egy gyűlölt pártszékházhoz, ahol számítottak is erre, hiszen jó előre lehúzták a rolókat. Kivéve azt a kettőt, amelyeket a legkönnyebb volt elérni és betörni. Pedig ezeken is volt roló, csak érdekes módon éppen ezeket elfelejtették lehúzni. Rögtön készült is belülről egy fénykép a „rombolásról”, ami azóta is megtekinthető a Fidesz facebook oldalán „elrettentésképpen! És persze a rendőrök addig elmentek, amíg be nem törtek ezek a tálcán felkínált ablakok, és csak akkor jöttek vissza, amikor a Fidesz főnökök elkészítették belülről a „kompromittáló” fényképet, és elégedetten utasították a független rendőrséget a székház megvédésére. Emberek! Huszonöt éve ismerjük ezeket, fiúkat és még mindig megesszük a primitív trükkjeiket?

Egyébként pedig otthon is előfordul, hogy a falhoz vágunk egy – két tányért, vagy az utcán dühünkbe belerúgunk a járdaszegélybe. Senki sem sérült meg, vigyáztunk a rendőreinkre és ők is vigyáztak ránk! Nem törtünk- zúztunk céltalanul, nem gyújtottuk fel a fél várost, mint ahogy nyolc éve történt. Büszkék lehetünk rá, hogy egész normálisan kiadtuk a mérgünket!   És jól is esett!

Hétfő estig a Fidesz azt hajtogatta, hogy dühöngő szélsőséges ultrákat tartóztattak le. Érdekes módon a helyszínen ezeket a letartóztatásokat sem mi tüntetők, sem a televízió kamerák nem látták. Hol történtek és mikor ezek a letartóztatások? Hétfő este Rogán elismerte, hogy politikai aktivistákat fogtak el. Szerintem a kihallgatásokkor rájöttek, hogy bizony tisztességes emberek, tanulók, egyetemisták, apukák ezek a „gonosztevők”, nem szélsőséges ultrák.

A székház megdobálása garázdaság? Ha igen, akkor vállaljuk! Ha kell, leüljük! De bízunk az amnesztiában, amit a nyolc évvel ezelőtti embereket-rendőröket verő „tüntetők” a tettük súlyától függetlenül megkaptak! Törvény előtti egyenlőség van? Vagy nem? Egy épületet különben sem lehet verni - bántalmazni legfeljebb megrongálni. Szerintem nem fájt neki. Nem ugyanaz a két cselekedet.

Különben is: 1848-ban Petőfiék elfoglalták a gyűlölt börtönt és kiszabadították Táncsicsot! És milyen büszkék vagyunk rájuk! Még a nagyon békés Gandhi is leült a vonat elé, összeomlott a menetrend! Közérdekű üzem akadályoztatása? Igen! És?

Pár éve a Fidesz országgyűlési képviselői a mentelmi joguk mögé bújva kordonokat bontottak! Nekik szabad törvényt sérteni?

Szerintem egy tüntetésbe ennyi még belefér! De nem több!

Viszont követeljük a letartóztatott társaink szabadon bocsájtását és az amnesztiát a számukra, ugyanúgy, ahogy azt a Fidesz párti „tüntetők” néhány éve megkapták! Sőt! Elvárjuk, hogy akik éltek akkor az amnesztiával, azok álljanak ki a jelenlegi letartóztatottak mellett a legjobban! Hiszen törvény előtti egyenlőség van! Vagy nem???  

  

                                                                    Sipos László

  

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitottanavilagra.blog.hu/api/trackback/id/tr846839737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikka 2014.10.28. 18:31:39

Mert ha le van engedve a roló akkor lehet dobálni ?
Mekkora köcsög vagy :)

Netuddki. 2014.10.28. 19:00:59

@polyvinyl: Egy ostoba, tolvaj fideszes lehülyézett! Legyél büszke rá!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2014.10.28. 19:04:44

Azért nem csak ennyi történt! Pár kovácsolt vas rácsot is kitörtek. Úgy gondolom, hogy ennyire sem szabad a fidesz-szocik szintjére süllyedni! És ne tévedjünk, a székházon esett sérüléseket is a mi adóforintjainkból fogják megcsináltatni (és/vagy a biztosító csöngeti ki)!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2014.10.28. 19:05:50

... persze nem zárom ki, hogy valóban volt provokáció és voltak beépített provokátorok. De erre fel kellett volna készülni és leszedni a hőzöngőket!

lifelike 2014.10.28. 19:08:28

minden idők legrosszabb magyar kormányát vegzálni nem bűncselekmény

exlex 2014.10.28. 19:30:48

@Magyarán szólva: meghágtam az anyádat.

exlex 2014.10.28. 19:32:18

@lifelike: minden idők leigidiótább, lifelike nevű köcsögjét szájbabaszni nem bűncselekmény.

angyalföldi partizán 2014.10.28. 19:46:33

kedves Laci,úgy fognak kiállni a cimbijeid mellett,ahogy ti álltatok ki értük.
süti beállítások módosítása