Nyitottan a világra

Hogyan fog a magyar nemzet az internetadóval gúzsba kötve táncolni?

2014. október 26. 10:24 - Magyarán szólva

Az általános forgalmi adó (áfa) egységes kulcsa hazánkban 27%. Ez azt jelenti, hogy - a számítási módszer miatt - minden megvásárolt termék és szolgáltatás árából 21%-ot fizetünk be a költségvetésbe. Ez a legmagasabb forgalmi adó nemcsak az Európai Unióban, hanem a világon is. De vannak kivételek. Azokra a termékekre, amelyeket támogatni akar a kormányunk, alacsonyabb adót állapít meg. Ilyenek többek között a gyógyszerek, az élősertés és a sporttevékenység. De 2015-től várhatóan kevesebb adót kell fizetni a birkák és kecskék után is, mert ezek az állatok rendkívül fontosak a törvényhozók szerint.

Lehet, hogy fontosabbak, mint az emberek? Hiszen ezzel párhuzamosan kívánják bevezetni az internetadót. A 27% áfa további emelésére már nincs mód az uniós szabályok miatt. (Ugye nem is olyan rossz elvileg ez az EU?) De a magyar leleményességen és uniós törvény kijátszáson azért nem tud kifogni, ezért találtuk ki a külön adókat, többek között a médiaadót és az internetadót.

A birkák adója le, az internet adója fel! Akár jelképezi is viszonyunkat a múlthoz és a jövőhöz. De ha a birkák adócsökkentésével a birkatenyésztést kívánják fellendíteni, akkor felmerül a gyanú, hogy az internet adóemelésével a szabad internet használatot kívánják korlátozni.

De a kettő között van egy lényeges különbség, a két tevékenység nem egy kategória! A birkák adója egy gazdasági tevékenységhez kapcsolódik, amelyet joga van megváltoztatni a mindenkori kormánynak, függetlenül attól, hogy személy szerint egyetértünk vele, vagy sem. Az internet külön adója viszont a médiaszabadságot, a szabad véleménynyilvánítást és így az alapvető emberi jogainkat korlátozza. Azokat a szabadságjogainkat, amelyek a személyiségünket, az egyéniségünket, az önálló emberi mivoltunkat jelentik. Sőt! Azt a jogunkat próbálják meg korlátozni, hogy szabadon kapcsolatot tarthassunk a szeretteinkkel, a barátainkkal, a társadalmunk többi tagjával!

Ha egyetértünk azzal, hogy a közösségnek, a nemzetnek elsőbbsége van az egyénnel szemben, hogyan alakulhat ki úgy közösség, ha nem mondhatjuk el szabadon a véleményünket a barátainknak, a politikai ellenfeleinknek. Hogyan alakulhat ki úgy egy egységes magyar nemzet, ha nem beszélhetünk szabadon a környező országokban élő honfitársainkkal, a külföldön élő magyarokkal?

Hogyan fog a magyar nemzet az internetadóval gúzsba kötve táncolni? Az internetadó egy nagyon rossz ötlet!

 

                                                                                              Sipos László              

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitottanavilagra.blog.hu/api/trackback/id/tr726833697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása