Nyitottan a világra

Jó lesz nekünk az új amerikai nagykövet?

2014. december 03. 08:25 - Magyarán szólva

nevtelen.jpgColleen Bell az Egyesült Államok új budapesti nagykövete. Szappanopera producer. Na, végre! Egy tisztességes darab, a magyar országgyűlésben évtizedek óta zajló primitív abszurd dráma helyett. Lesz kitől tanulniuk kultúrát a politikusainknak!

Amerika így működik! A testépítő Arnold Schwarzeneggerből sikeres kormányzó lett. A színész Ronald Reaganből olyan amerikai elnök, aki egy laza kézmozdulattal lesöpörte a kommunista Szovjetuniót a térképről, és ezzel segített nekünk, magyaroknak, eltakarítani a Kádár-rendszert! Lehet, hogy Coleen Bell is segíteni fog nekünk eltüntetni a korrupt Orbán-rezsimet? Lehet, de azért ez a feladat minket, tisztességes magyarokat illet!

Mellesleg az amerikai nagykövet hölgynek politikai tudományokból és közgazdaságtanból van diplomája, és négy gyermek édesanyja. A világhírű Kennedy Kulturális Központ egyik vezetője, a női egyenjogúság és a gyermekek elleni erőszak élharcosa. A „Gazdagok és szépek” szappanoperája a világ legnézettebb sorozata, nem lehet egyszerű szervezési feladat a gyártását irányítani. Hasonló filmproducer, mint a mi Andy Vajnánk, aki köztudottan mindenhez, például monopolhelyzetben levő kaszinók üzemeltetéséhez is ért.

Colleen Bell kétségtelenül Obama elnökválasztási kampányának a sikeres támogatásával hívta fel magára a figyelmet. De akik ezért Magyarországon most a leghevesebben támadják, azok gondolkozzanak el előbb egy kicsit! Ha Orbán Viktor szobatársa voltál, akkor most a Közgép élén az összes közbeszerzést megnyered – Simicska Lajos! Ha együtt ittál Orbánnal az egyetemi koleszban, akkor most államfő vagy – Áder János. Ha egyetemista korodban Orbán hátát mostad a zuhanyozóban, akkor most az országgyűlés elnöke vagy- Kövér László. Ha Orbán Viktor felcsúti szomszédja voltál, akkor most az ország egyik leggazdagabb embere vagy – Mészáros Lőrinc. Soroljam?

Ehhez képest az amerikai kinevezési gyakorlat – ha ugyan az én személyes ízlésemmel nem is találkozik – de egészen tisztességes!

 

                                                                     Sipos László

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitottanavilagra.blog.hu/api/trackback/id/tr566953569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása