Nyitottan a világra

Taxisblokád? Hídlezárás? Múlt századi módszerek! Jön a digitális blokád!

2014. október 31. 14:46 - Magyarán szólva

 

(Utóirat helyett: Most, pénteken reggel derült ki, hogy Orbán Viktor egy netadós csatát már elveszített a szabadságpárti tüntetőkkel szemben. De ez csak egy csata volt. Ravasz, gátlástalan és hazudozós ellenfelekkel állunk szemben! Az emberi méltóságunkért, a szabadságjogainkért vívott háborút még nem nyertük meg, ezért továbbra is aktuálisak lehetnek az itt leírtak!)

Az elmúlt néhány napban két, az interneten futó kormányzati pályázat is határozatlan időre befuccsolt, mert a rendszer terhelhetőségét meghaladta már néhány száz, egy időben belépni szándékozó érdeklődő is. De minden egyetemista ismeri a félévi tárgyfelvételek körüli mizériát a Neptun számítógépes rendszernél, pedig még itt is csak néhány ezer diák szeretne regisztrálni egyszerre.

Időnként órákra leáll a Kormányzati Portál, az Ügyfélkapu rendszere is. De mi lesz, ha a netadó miatt felháborodott milliónyi tiltakozó fog egyszerre rázúdulni a kormányzati portálokra? Megbénul az okmányirodák rendszere, a személyigazolványok, útlevelek, jogosítványok, forgalmik, műszakik stb. stb. kiadása, de esetleg a bíróságok, a rendőrség, az adóhivatal és a többi államigazgatási intézmény számítógépes hálózata is.

És ha a külföldi, az internetadónak még csak a gondolatát is utáló internetező milliói is bekapcsolódnak a blokádba? Hogyan fogja az Államkincstár átutalni a fizetéseket, a nyugdíjakat, hogyan fogja eladni az államkötvényeket? Már készülnek a felháborodott, legprofibb műhelyekben az önsokszorozó belépéseket generáló programok, az internetes robotok. Ha egy kis „szerencsénk” van, akkor úgy le fog bénulni ez egész magyar e-közigazgatás, hogy nem csak az internetadót, hanem semmilyen más rezsit sem tudunk befizetni. Ez lesz ám a tökéletes rezsicsökkentés! Eltakarítjuk a rezsivel együtt a nagyképű, digitálisan analfabéta rezsibiztost is!

És egy ilyen zűrzavarban akadozni fog az államkötvények értékesítése, gyengülni fog a forint. Itt az év vége, nem 78% hanem 88% lesz az államadóság, újra indul a túlzott deficit eljárás. Az Európai Unió egy része alig várja, hogy törvényes eszközt találjon az orbáni arrogáns rendszer elleni fellépéshez. Csökkentik a támogatásokat, beindul az infláció, nő a munkanélküliség. Azt persze nem tudom, csak remélem, hogy mindez elég lesz a Fidesz józanabb vezetőinek, hogy realista miniszterelnököt állítsanak a kétségtelenül meglevő többségükre támaszkodva.

De az biztos, hogy az igazi harc, majd csak az internetadó esetleges elfogadása után fog elkezdődni. És ehhez még csak a hideg téli utcára sem kell feltétlenül kimennünk. Karosszékben ülve fogja megvívni a modern Magyar Köztársaságban és az egyéni szabadságjogokban hívő többség, és a digitálisan elmaradott sohasem - volt idilli Magyarországról álmodozó kisebbség. És talán nem is elsősorban pártvonalak mellett fog kibontakozni ez a küzdelem!

Világ internetezői egyesüljetek! Csak az internetadót veszíthetjük el, de cserébe egy egész világot nyerhetünk!

                                  

                                                                        Sipos László

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitottanavilagra.blog.hu/api/trackback/id/tr336851415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása